Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Eija Ahvo – Elämän sain soimaan

Kirjailija: Elina Saksala Alkuperäisteos: Sidos:sidottu Suomentaja: Julkaisuvuosi:2021 Sivumäärä:307 Kustantaja: ISBN:978-952-355-104-6
Hinta:

25,00 

Juankoskelaisesta Eija Ahvosta kasvoi unelmien toteuttaja. Hän voitti 18-vuotiaana Suomen mestaruuden Tähtijahti-iskelmälaulukilpailussa, työskenteli pari vuotta Kuopion kaupunginteatterissa tanssijana, kunnes pääsi ensimmäisellä yrittämällä Suomen Teatterikouluun Helsinkiin. Opintojen ohella Eija lauloi rauhasta ja liittyi opiskelijoiden yhteiskunnallisiin opintopiireihin. Siitä seurasi että sukulaiset pettyivät, mutta ystävät auttoivat.

Teatterikoulun musiikinopettajasta Toni Edelmannista tuli läheinen ystävä ja työtoveri vuosikymmeniksi eteenpäin. Valmistuttuaan Eija sai kiinnityksen Helsingin kaupunginteatteriin. Heti ensimmäisen näytelmän Molièren Ihmisvihaajan myötä hän tutustui Susanna Haaviston ääneen ja heistä tuli elämänmittaiset ”laulusiskot”. Elokuvien ja euroviisukarsintojen jälkeen Eija nousi kaiken kansan tietoisuuteen Susannan, Erkki Saarelan ja Heikki Kinnusen kanssa MTV:n suosikkisarjassa Soitinmenot.

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.