Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Elossa – Erään perheen historia

Elossa - Erään perheen historia on kirja Suomen sisällissodasta.
Kirjailija: Eeva Oehlandt Alkuperäisteos: Sidos:Pehmeäkantinen Suomentaja: Julkaisuvuosi:2019 Sivumäärä:320 Kustantaja:Scanria ISBN:978-952-5182-58-3
Hinta:

28,00 

Elossa – Erään perheen historia -teos kysyy, mihin ihminen on valmis, jos vaihtoehtona on kuolema?

Katja löytää autotallin laatikosta paketin, jossa on isän hänelle perinnöksi jättämä harvinainen kirja, F. M. Dostojevskin kirjoittama Karamazovin veljekset, venäjänkielinen alkuperäisteos vuodelta 1895 painopaikkana Pietari. Kirjan välistä löytyy musta-valkoinen sota-ajan valokuva, jossa Katjan isoisä seisoo lumisessa metsässä upseerinpuvussa, kivääri olalla ja karttalaukku vyötäisillä.

Sekä kirja että valokuva ovat mysteeri, sillä Katja ja sisarensa Tuulia lähipiireineen ei niiden olemassaolosta ja merkityksestä tiedä mitään. Perheessä on salaisuuksia. Kirja ja valokuva johdattavat sisarukset ja muut sukulaiset historiaan.

Alkaa selvittelytyö ja löydetyn tiedon valossa käsitys asioiden kulusta ja merkityksestä vaihtelee riippuen henkilöstä. Perhesuhteet alkavat säröillä, identiteetti järkkyy ja saa uusia ulottuvuuksia.
Tarina kulkee vuoden 1918 ja nykyhetken välillä. Mitä on tapahtunut sisällissodan aikana vuonna 1918 Karjalassa sijaitsevassa Suistamon kylässä? Mitä päätöksiä on tehty, millä ehdoilla ja mihin hintaan? Mistä on vaiettu? Mitä tapahtuu, kun kohtalo on ihmistä voimakkaampi sisällissodan melskeessä? Ja miten tämä kaikki heijastuu nykypäivään?


”Mitä tapahtuu, kun ideologia saa ihmiset toisiaan vastaan? Kriiseissä ja sodissa ihmiset ovat kohtaloaan heikompia ja joutuvat taistelemaan eri keinoin olemassaolostaan. Kirja on äärimmäisen ajankohtaisena muistuttamassa ja varoittamassa pimeiden voimien järjettömyydestä.”

– Imbi Paju, kirjailija

Lue kirjailija Eeva Oehlandtin ajatuksia kirjan synnystä.

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.