Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Harhaoppinen – Miksi islam tarvitsee nyt uskonpuhdistusta

Harhaoppinen - Miksi islam tarvitsee nyt uskonpuhdistusta
Kirjailija: Ayaan Hirsi Ali Alkuperäisteos:Heretic. Why Islam Needs A Reformation Now. Sidos:Pokkari Suomentaja: Julkaisuvuosi:2016 Sivumäärä:244 Kustantaja: ISBN:978-952-5182-42-2
Hinta:

19,00 

"Kun olen tuonut julki ajatuksen, että islamilainen väkivalta ei johdu sosiaalisista, taloudellisista tai poliittisista oloista - tai edes teologisesta erehdyksestä - vaan enemmänkin islamin omista perusteoksista, on minut tuomittu kiihkoilijaksi ja islamofoobikoksi. Minut on vaiennettu, minua on karsastettu ja soimattu. Käytännössä minut on julistettu harhaoppiseksi, eivätkä näin ole tehneet vain muslimit - jotka jo pitävät minua luopiona - vaan myös länsimaiden liberaalit, joiden monikulttuurista herkkätunteisuutta tällaiset suvaitsemattomat lausunnot ovat loukanneet."

”Kun muslimi näkee sinut lukemassa tätä kirjaa ja sanoo ”tuo loukkaa
tunteitani”, tulisi sinun vastata: ”Kumpi on tärkeämpää? Pyhä kirjoituksenneko
vai tämän kirjan kirjoittajan elämä? Pyhä kirjoituksenne vai oikeusvaltio?
Elämä, vapaus ja ihmisarvo – kaikki ne ovat tärkeämpiä kuin mikään pyhä
kirjoitus.” Kristityt ovat käyneet tämän jo läpi ja niin ovat juutalaisetkin.
Nyt on muslimien vuoro käydä se läpi. Tässä mielessä – siinä mielessä, että
uskon vahvasti jumalanpilkanvoiman muuttavan maailmaa – je suis Charlie.”

”Islamilaisen reformaation aamunkoitto on oikea hetki
muistuttaa itseämme siitä, että oikeus ajatella, puhua
ja kirjoittaa vapaasti ja pelkäämättä on paljon
pyhempi asia kuin yksikään uskonto.”


Kansainvälisesti tunnettu, palkittu ihmisoikeusaktivisti Ayaan Hirsi Ali on kirjoittanut menestysteokset Infidel (suom. Pakomatkalla), Nomad ja The Caged Virgin (suom. Neitsythäkki). Somalialaissyntyinen ja muslimina varttunut Hirsi Ali vietti nuoruutensa Afrikassa ja Saudi-Arabiassa, kunnes pakeni Alankomaihin vuonna 1992. Siellä hän kipusi tehdassiivoojasta kansanedustajaksi. Hän on nimekäs puhuja, väittelijä ja kirjoittaja, ja Time-lehti valitsi hänet sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle.
Hirsi Ali on perustanut naisten oikeuksia puolustavan AHA Foundationin.


LUKIJOIDEN ARVOSTELUJA:

Kun ihmisoikeusaktivisti, tasa-arvon puolestapuhuja, entinen muslimi ja vielä nainen kirjoittaa kirjan, jossa vaaditaan Islamin uskonpuhdistusta, herättää se toisaalta mielenkiintoa, mutta myös hämmennystä.

Kirjassaan Ayaan Hirsi Ali pureutuu Islamin ongelmakohtiin suhteessa länsimaiseen elämäntapaan. Kirjassa selvitetään niin Pyhän sodan, marttyyrikuoleman merkityksen, ankarien uskonnollisten sääntöjen kuin naisten alisteisen aseman tilaa sekä historian kautta että nykypäivän tilanteen perusteella. Samoihin aiheisiin yritetään myös löytää ratkaisua Islamin perusasioiden muuttamiseksi 600-luvun Koraanin ohjeista tähän päivään sopivammiksi.

Kirja antaa yhden vahvan näkökulman Islamin perusteisiin ja ennen kaikkea muutospaineisiin. Hirsi Ali näyttää kirjassaan Islamin väkivaltaiset kasvot. Hän kirjoittaakin useasti: ”Islam ei ole rauhan uskonto.”
- Leena

https://www.kansalainen.fi/kirja-harhaoppinen-miksi-islam-tarvitsee-nyt-uskonpuhdistusta/

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.