Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Ihmisrauniot

Kirjailija: Sady Doyle Alkuperäisteos:Trainwreck Sidos:pokkari Suomentaja:Risto Mikkonen Julkaisuvuosi:2017 Sivumäärä:368 Kustantaja:Oy Scanria Ab ISBN:978-952-5182-50-7
Hinta:

20,00 

NAISET JOITA RAKASTAMME VIHATA, HAUKKUA JA PELÄTÄ...JA MIKSI

Hän on Britney Spears, joka ajelee päänsä kaljuksi, Whitney Houston, joka sanoo ”crack on paskaa”, ja Amy Winehouse, joka tekee hidasta kuolemaa miljoonien ihmisten silmien edessä. Ihmisraunio – nainen, jonka elämän ympäröivä yhteiskunta on romuttanut – on kuitenkin ilmiönä yhtä vanha (ja merkityksellinen) kuin feminismi itse.

Sady Doylen Ihmisrauniot tutustuttaa lukijat sellaisten naisten elämään kuin Mary Wollstonecraft – joka tunnettiin vuosikymmenien ajan kuolemansa jälkeen pikemminkin aviottomasta lapsestaan ja itsemurhayrityksistään kuin Naisten oikeuksien puolustuksestaanCharlotte Brontë, Billie Holiday, Sylvia Plath ja Hillary Clinton. Doyle analysoi perinpohjaisesti tätä vuosisataista ilmiötä ja kysyy, mitä merkitystä on sillä, että pääsemme nykyisin aiempaa paljon tehokkaammin tunkeutumaan niin julkkisten kuin tavallisten kansalaisten elämään, sekä sillä, että naiset yrittävät entistä kiihkeämmin määritellä uusiksi sen, mitä merkitsee ”olla ihmisiksi”?

Elämme aikakautta, jolloin mikä hyvänsä tapa ilmaista itseään saattaa käydä kenelle hyvänsä kohtalokkaaksi, ja Doylen teos Ihmisrauniot on samanaikaisesti sekä raivokas ja älyllinen että hauska ja empaattinen – se pureutuu olennaiseen ja on ajankohtainen feministinen ihmisraunion anatomia.


SADY DOYLE perusti Tiger Beatdown -blogin vuonna 2008. Hänen kirjoituksiaan on julkaistu mm. In These Timesissa, The Guardianissa, Ellessä, The Atlanticissa, Slatessa, Buzzfeedissä, Rookiessa ja monissa muissa nettijulkaisuissa. Hän voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Women’s Media Center Social Media Awardin yleisonäänestyksellä vuonna 2011. Hän asuu Brooklynissä, New Yorkissa. Ihmisrauniot on hänen ensimmäinen kirjansa.


”Jotkut yrittävät ruotia mediakulttuuria kirurginveitsellä; Sady Doylella on käytössään luusaha, melonikauha ja viidakkoveitsi. Ihmisraunio kritisoi viiltävän tuskallisesti sitä, kuinka historia on tehnyt seksismistä täysin normaalia viihdettä ja ottanut oikeudekseen määritellä – ja tuhota – naiset, joita väitämme rakastavamme.”

– Andi Zeisler

”Sady Doyle on enemmän kuin pelkkä kirjoittaja – – hän on luonnonvoima. Hänen teräväkatseinen kritiikkinsä, hienovireinen asiatyylinsä ja alati kysymyksiä esittävä ajattelutapansa tekevät hänestä yhden aikamme tärkeimmistä äänistä. Hän esittää asiansa myös hauskasti.”

– Emily Gould

”Doyle kuvailee nerokkaasti, mitä yhteistä on sellaisilla naisilla, jotka yhteiskunta pistelee poskeensa ja sylkäisee ulos. Tälle kirjalle on tilaus.”

– Irin Carmon

”Sady Doyle on ihme. Hän kirjoittaa henkilökohtaisista asioista poliittisesti ja poliittisista asioista henkilökohtaisesti – – hän on lisäksi naseva, yllätyksellinen ja helkkarin hauska.”

– Clay Shirky

”Sady Doyle on yksinkertaisesti yksi tämän päivän terävimmistä, hauskimmista ja inhimillisimmistä kirjoittajista – – Jos hänen kanssaan on samaa mieltä, lukeminen on katarttinen kokemus, jos ei, kannattaa hakeutua turvaan.”

– Kate Harding

”Sady Doyle on hullunhauska ja täysin peloton – – Historian (ja tulevaisuuden) ’ihmisrauniot’ eivät olisi voineet toivoa itselleen tarkkanäköisempää ja peräänantamattomampaa puolestapuhujaa.”

– Lindy West

”Fantastinen – – Ihmisraunio pääsee erittäin todennäköisesti osaksi feminististä kaanonia.”

The Atlantic

”Väkevän briljantti, ehdoton lukukokemus – – Doyle on pureutunut syvälle siihen sontaan, jonka avulla media tekee rahaa naisten kustannuksella – – Doylen kirja tuo tähän muutoksen.”

Elle

”Provosoiva, mukaansatempaava.”

Vogue

”Fiksu, hauska ja peloton.”

The Boston Globe

”Sady Doyle tutkii kirjassaan sitä, kuinka yhteiskunta on vuosisatojen ajan keskittynyt aivan erityisesti repimään julkisuuteen tulleiden naisten elämän kappaleiksi. Valaiseva teos.”

– The Huffington Post

[supsystic-social-sharing id='1']

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.