Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Itsekkyyden puolustuspuhe

Itsekkyyden puolustuspuhe
Kirjailija: Peter Schwartz Alkuperäisteos:In Defence of Selfishness Sidos:Pokkari Suomentaja:Risto Mikkonen Julkaisuvuosi:2015 Sivumäärä:202 Kustantaja:Scanria Oy ISBN:978-952-5182-35-4
Hinta:

22,00 

Itsekkyyden puolustuspuhe on kirja, joka herätti raivoa ilmestyessään, niin häpeilemättömänä sitä pidettiin.  Vasta luettuaan teoksen ihmiset pysähtyivät ajattelemaan tätä täysin uutta näkökulmaa itsekkyyteen. Olemme itsekkäitä – ja meidän kuuluukin olla. Muuten evoluutio olisi pyyhkäissyt meidät ajat sitten olemattomin. Juuri itsekkyys on se voima, jonka varassa ihmisten ja yhteiskuntien menestys seisoo tai kaatuu.

Peter Schwartz asettaa kirjassaan kyseenalaiseksi koko altruismin käsitteen.  Hän esittää että nimenomaan se, eikä itsekkyys, on monen pahan alku ja juuri.

”Peter Schwartz on kirjoittanut anteeksipyytelemättömän yksilöihmisen puolustuspuheen, jota tulisi pitää käsikirjana aina kun pyritään oikaisemaan laajalle levinneitä hyvinvointivaltiota koskevia harhakäsityksiä. Helppolukuisella tyylillään hän luo moraalisen perustan talouspolitiikalle, joka vapaan markkinatalouden kannattajien tulisi vallata takaisin niiltä itseään nykypäivän liberaaleiksi tituleeraavilta, jotka sen itselleen anastivat.”

Peter Schiff, Euro Pasific Capitalin toimitusjohtaja ja New York Timesin –bestsellerin  The Real Crash kirjoittaja.

”Oletko itsekäs? Sinun tulisi olla, ja Peter Schwartz tietää miksi. Itsekkyyden puolustuspuheessaan Schwartz käy systemaattisesti altruistisen moraaliopin kimppuun niin hyväntekeväisyyden, uskonnon, valtion hallinnon kuin romanttisen rakkaudenkin osalta ja osoittaa sen syypääksi moniin tekemiisi valintoihin ja nostaa itsekkyyden – kyllä, itsekkyyden – moraalin keskeiseksi ideaksi. Tämä radikaali kirja muuttaa maailman.”

Jonathan Hoenig, Fox News –uutiskanavan rahoittaja

Itsekkyyden puolustuspuhe on kovinta settiä, jota viime vuosikymmeninä on esitetty moraaliarvojen muutostarpeesta. Luettuasi kirjan mielesi tekee joko polttaa se – tai suudella sitä.

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.