Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Julkisesti häpäisty

Häväistyt ihmiset
Kirjailija: Jon Ronson Alkuperäisteos:So You've Been Publicly Shamed Sidos:Pehmeäkantinen Suomentaja:Risto Mikkonen Julkaisuvuosi:2016 Sivumäärä:258 Kustantaja:Scanria Oy ISBN:978-952-5182-37-8
Hinta:

17,00 

Häväistyt ihmiset ovat meidän kaltaisiamme – ihmisiä, jotka kertovat vitsin sosiaalisessa mediassa tai ­tekevät virheen työpaikalla. Kun lankeemus on tullut julki, kollektiivinen raivo kerää itseensä hurrikaanin voiman, ja yhtäkkiä langenneet huomaavatkin joutuneensa raivopäisen väkijoukon pilkan ja demonisoinnin kohteeksi. Toisinaan seurauksena voi olla potkut työpaikalta. Viimeiset kolme vuotta Jon Ronson on matkustanut ympäri maailmaa tavatakseen massiivisen julkisen häpäisyn kokeneita ihmisiä.

Julkisen häpäisyn suuri renessanssi pyyhkii läpi maamme. Oikeudenmukaisuus on demokra­tisoitu. Hiljainen enemmistö on saamassa äänen itselleen. Mutta mitä me oikein teemme saamallamme äänellä? Jahtaamme armottomasti ihmisten tekemiä virheitä. Määrittelemme normaalin siten, että tuhoamme niiden elämän, jotka kuuluvat mielestämme normaalin ulkopuolelle. Käytämme häpeää sosiaalisen kontrollin muotona.

Omintakeiseen tyyliinsä Jon Ronson kykenee samaan aikaan hauskasti, rehellisesti ja voimallisesti kuvaamaan modernia elämää ja tarjoamaan kirkkaan näköalapaikan kiihtyvälle sodalle, jota on ryhdytty käymään inhimillisiä heikkouk­sia vastaan – ja sille äärimmäisen pelottavalle roolille, joka meillä kaikilla tuossa sodassa on.

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.