Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Mietteitä

Mietteitä ja aforismeja elämästä François de La Rochefoucauldin kirjoittamana. Tilaa ajatelmia omaan arkeesi Lue.fi -verkkokirjakaupasta!
Kirjailija: La Rochefoucauld Alkuperäisteos:Réflexions; ou, sentences et maximes morales Sidos:pokkari Suomentaja:Mikkonen, Risto Julkaisuvuosi:2018 Sivumäärä:144 Kustantaja:Scanria ISBN:978-952-5182-54-5
Hinta:

17,00 

Mietteitä kirjan kirjoittaja François de La Rochefoucauld oli ranskalainen sotilas ja kirjailija, jonka jälkipolvet tuntevat erityisesti aforismien kirjoittajana. Hän syntyi Pariisissa vuonna 1613 merkittävään aatelisperheeseen. Naimisiin François meni 14-vuotiaana, ja 16-vuotiaana hän oli ensimmäistä kertaa mukana sodassa. Hän jatkoi sotilaan uralla neljännesvuosisadan ajan puolustaen ranskalaisen aateliston etuja milloin vieraan vallan armeijaa, milloin Ranskan kuningasta ja tämän kardinaalia vastaan (Ludvig XIII:n vallassa ollessa kardinaalina oli Richelieu, Ludvig XIV:n aikana Mazarin). Kun Ludvig XIV sai lopulta Pariisin valtansa alle vuonna 1652, La Rochefoucauld vetäytyi pois julkisesta elämästä ja alkoi kirjoittaa muistelmiaan.
Vuosina 1657–8 hän alkoi laatia ajatelmien kokoelmaa, jotka julkaistiin vuonna 1665 nimellä Réflexions; ou, sentences et maximes morales. Teoksesta otettiin useita korjattuja painoksia, viides ja viimeinen vuonna 1678. La Rochafoucauld kuoli Pariisissa vuonna 1680.

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.