Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Miksi seeprat välttyvät mahahaavoilta

Kirjailija: Robert M. Sapolsky Alkuperäisteos:Why zebras don´t get ulcers Sidos:pokkari Suomentaja:Risto Mikkonen Julkaisuvuosi:2020 Sivumäärä:528 Kustantaja:Scanria ISBN:978-952-5182-64-4
Hinta:

26,00 

MIKÄ VALVOTTAA SINUA ÖISIN?
ROBERT SAPOLSKY PALJASTAA KLASSIKKONSA UUDISTETUSSA PAINOKSESSA STRESSITUTKIMUKSEN VIIMEISIMMÄT LÖYDÖT.

Robert Sapolskyn kiitosta saaneessa Miksi seeprat välttyvät mahahaavoilta -kirjassa eturivin tutkijoiden saavutukset yhdistyvät terveeseen huumoriin ja käytännöllisiin neuvoihin. Sapolsky selittää lukijalle, kuinka pitkittynyt stressi voi aiheuttaa tai pahentaa muun muassa masennusta, mahahaavoja, paksusuolitulehdusta ja sydänsairauksia. Kun olemme huolissamme tai stressaantuneita jostakin, elimistössämme käynnistyvät samat fysiologiset reaktiot kuin eläimillä, mutta yleensä stressireaktio ei kytkeydy meillä pois päältä samalla tavoin kuin eläimillä – taistelemalla, pakenemalla tai jollakin muulla vauhdikkaalla toiminnalla. Mikäli stressireaktio jää päälle, se voi ajan mittaan kirjaimellisesti sairastuttaa meidät.
Kirjan kolmanteen painokseen on lisätty unta ja addiktioita käsittelevät luvut sekä jaksot, joissa käsitellään sukupuolten välisiä eroja, ahdistuneisuutta, painonnousua ja traumaperäistä stressireaktiota. Sapolsky paneutuu syvällisesti siihen, millä tavoin hermostomme reagoi stressiin ja kuinka noita reaktioita on mahdollista oppia kontrolloimaan.

”Sapolsky taitaa sanojen ja mielikuvien käytön -- kirja tarjoaa runsain mitoin kiehtovaa luettavaa.”
– THE WASHINGTON POST

”Robert Sapolsky kirjoittaa ihmisen stressireaktion anatomian nasevasti auki.”
– THE WALL STREET JOURNAL

”Yksi aikamme parhaista tiedekirjailijoista.”
– OLIVER SACKS

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.