Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Pajarit

Kirjailija: Kari Valto Alkuperäisteos:Pajarit Sidos:Pokkari Suomentaja: Julkaisuvuosi:2020 Sivumäärä: Kustantaja:Reuna Oy ISBN:9789523550513
Hinta:

24,00 

Pajarit on tositapahtumiin pohjautuva kuvaus elimäkeläisen Valton perheen elämästä vuonna 1928.
Kieltolakiajan synnyttämä laaja pirturikollisuus tarjosi kylmäpäisille salakuljettajille mahdollisuuden nopeaan vaurastumiseen ja sosiaaliseen nousuun. Tähän mahdollisuuteen tarttuivat Emil ja Tilda Valto sekä heidän poikansa Ilmari ja Niilo.

Laittoman viinan pirtusuoni alkoi Virosta ja rannikon pirtulaivoista virraten Elimäen kautta sisämaahan. Hyvän paikallistuntemuksensa avulla Valtot salakuljettivat vuosien ajan suuria määriä spriitä janoisen kansan iloksi. Väistämättä salakuljetus, laiton viinakauppa ja väkivalta johtivat poliisiviranomaisten ja ”liikemiesten” loputtomaan kamppailuun.

Romaani on paitsi paikallishistoriallinen ja kulttuurinen ajankuvaus, myös menneiden sukupolvien mikrohistoriaa, joka asettaa meidät paikallemme sukupolvien ketjussa. Se on myös kunnianosoitus kaakkoissuomalaiselle murteelle ja puheenparsille, sillä kieli on yhä tärkeä osa paikallista identiteettiämme.

Kirjoittaja Kari Valto (1963) on iittiläinen kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja, jonka juuret ovat syvällä Iitin ja Elimäen maaperässä.

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.