Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Sinisenä päivänä syntynyt

Aspergerin oireyhtymään ja asperger-henkilön muistelmiin perustuva Sinisenä päivänä syntynyt-kirja
Kirjailija: Tammet, Daniel Alkuperäisteos:Born on a Blue Day Sidos:pokkari Suomentaja:Mikkonen, Risto Julkaisuvuosi:2018 Sivumäärä:240 Kustantaja:Oy Scanria Ab ISBN:978-952-5182-52-1
Hinta:

22,00 

Asperger-henkilön muistelmat, jotka paljastavat täysin poikkeuksellisen luonteen ja lahjakkuuden

Daniel näkee luvut muotoina, väreinä ja pintoina ja kykenee suorittamaan päässään täysin käsittämättömiä laskutoimituksia. Lisäksi hän oppii viikossa puhumaan ventovierasta kieltä sujuvasti. Hän on savant, jolla on Aspergerin oireyhtymä, mikä tarkoittaa hänen kohdallaan sen verran poikkeuksellisia mentaalisia kykyjä, että häntä voi aivan hyvin verrata Dustin Hoffmanin näyttelemään Sademieheen. Autismin kirjon henkilönä hän on siinä mielessä harvinaislaatuinen, että hän kykenee elämään lähes täysin itsenäisesti.

Koskettava ja valaiseva Sinisenä päivänä syntynyt pureutuu siihen, millaista on olla erilainen, ja samalla kirja luotaa syvällisesti sitä, mikä tekee meistä kaikista ihmisiä – ihmismieltä.

”Läpikuultavan selkeä ja vaikuttava muistelmateos.”
Sunday Times

”Kirjan luettuaan on täynnä syvää ihmetystä ja ihailua.”
Daily Mail

”Kirja on coolilla tavalla mukaansatempaavan omituinen. Danielin näkökulma maailmaan, sen sanoihin ja lukuihin, joita hän rakastaa, on täysin omintakeinen.”
Joan Blakewell, Mail on Sunday

”Viehettävän täsmällinen, lempeän rehellinen elämäkerta.”
Daily Express

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.