Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Sosiopaatti seinän takana

Kirjailija: Stout, Martha Alkuperäisteos:The Sociopath Next Door Sidos:Pehmeäkantinen Suomentaja:Risto Mikkonen Julkaisuvuosi:2018 Sivumäärä:304 Kustantaja:Scanria ISBN:978-952-5182-55-2
Hinta:

27,00 

Kuka sinun tuntemistasi ihmisistä on piru?
Onko se valehteleva, petollinen ex-miehesi? Yläasteen sadistinen liikunnanopettajasi? Pomosi, josta on hauskaa nöyryyttää ihmisiä kokouksissa? Kollega, joka varasti ideasi ja esitti sen muille omanaan?

Sosiopaatti seinän takana -kirjaa lukiessasi tajuat, ettei eksäsi ollut väärinymmärrety osapuoli, vaan sosiopaatti. Entäpä sitten pomosi, opettajasi ja työtoverisi? Hekin saattavat olla sosiopaatteja.
Olemme tottuneet pitämään sosiopaatteja väkivaltaisina rikollisina, mutta Sosiopaatti seinän takana -kirjassa Harvardissa työskennellyt psykologi Martha Stout paljastaa, että neljällä prosentilla tavallisista kansalaisista – joka kahdennellakymmenenennelläviidennellä – on huomaamaton persoonallisuushäiriö, jonka määräävänä piirteenä on se, ettei heillä ole omaatuntoa. Tällainen ihminen ei kykene tuntemaan häpeäää, syyllisyyttä eikä katumusta.

Martha Stout opettaa lukijaa tunnistamaan sosiopaatit ja suojautumaan sellaisilta, mikäli heitä sattuu omassa elämässä kohdalle – ja jotka saattavat olla jo aiheuttamassa kaaosta elämässäsi.


”Kirjan aihe voisi olla karmivasta psykologisesta trilleristä; eletään maailmassa, jossa joka kahdeskymmeneviides ihminen elää elämäänsä vailla minkäänlaista inhimillistä myötätuntoa... Martha Stout vakuuttaa kuitenkin, ettei kyse ole science fictionista. Kiistellyssä uudessa kirjassaan Sosiopaatti seinän takana Stout väittää, että 4 prosenttia Yhdysvaltain väestöstä on sosiopaatteja, joilla ei ole empatian kykyä eikä kykyä rakastaa... Stout kertoo yksityiskohtaisesti, millaista hävitystä sosiopaatit saavat aikaan pahaa-aavistamattomien ihmisten elämässä – he menevät naimisiin rahasta, puukottavat työtovereitaan selkään tai kiusaavat ihmisiä silkan hauskanpidon nimissä.”

– Sara Eckel, Salon

”Mitä yhteistä on huijarilla, pikkunilkillä ja sarjamurhaajalla? Martha Stout korostaa Sosiopaatti seinän takana -kirjassa, että heiltä kaikilta puuttuu yksi asia: omatunto.”

– John Rooney, Philadelphia Enquirer

”Hyytävä kuvaus ihmisistä, jotka ovat omantunnon suhteen kuin sokeina syntyneitä... Stout kuvaa arvostettuja ammatti-ihmisiä, jotka kertovat pöyristyttäviä valheita pelkästään kollegoitaan hämmentääkseen... auktoriteettihahmoja, jotka petkuttavat, viekottelevat ja jopa murhaavat päästäkseen eroon tylsistyneisyyden tunteesta, joka on sosiopaatille tyypillinen olotila. Hyödyllinen – vaikkakin puistattava – opus, jonka avulla voit tunnistaa omatunnottomat yksilöt... [ja] rohkaiseva puolustuspuheenvuoro sille empaattiselle mielenlaadulle, joka on luontaista ihmiskunnan enemmistölle.”

– Martha Beck, O Magazine

”Stoutin huolelliseen tutkimustyöhön perustuva ja syvällinen kirja omastatunnosta on ajatuksia herättävä ja hengellisesti tyydyttävä. Hänen löytönsä se, että omatunto syntyy rakkaudesta toisia ihmisiä kohtaan on juuri se sanoma, jota me tarvitsemme näinä synkeinä ja vihantäyteisinä aikoina.”

– FT Mary Pipher, Letters to a Young Therapist - ja Reviving Ophelia -kirjojen kirjoittaja

”Psykologina Stout on nähnyt liian monen ihmisen elämän tuhoutuvan muutaman omaatuntoa vailla elävän ihmisen vuoksi, joten hän on päättänyt varoittaa ilmiöstä 'kunnon ihmisiä'. Hänen kirjansa nostaa esille todella huolestuttavan aiheen. Kirja on kutsu aseisiin: vetoomus omantunnon omaaville ihmisille, jotta kykenisimme tunnistamaan häikäilemättömät ihmiset keskuudessamme.”

– Rob Mitchell, Boston Herald

”Erinomainen filosofinen tutkimusmatka ilmiöön nimeltä sosiopatia ja sen jokapäiväisiin ilmenemismuotoihin... Stoutin kuvaukset ovat todella vaikuttavia, ja lukija, jolla on hankala naapuri tai työtoveri, saattaa huomata kiinnostuvansa sosiopaattisten piirteiden luettelosta ja Stoutin ehdottamista selviytymisstrategioista. Kirja on syvästi ajatuksia herättävä ja yllättävän tunnelmallinen.”

Kirkus Review

”Seinänaapurisi saattaa näyttää normaalilta, mutta todellisuudessa hän voi olla yhtä hyväntahtoinen kuin Invasion of Body Snatchers -elokuvan kylmät ja tunteettomat ihmiskopiot. Niinpä häntä kannattaa välttää, jollei halua pilata elämäänsä. Siinä Martha Stoutin Sosiopaatti seinän takana -kirjan kutkuttava ydinajatus... Suosittelen tätä kirjaa.”

– Lynne F. Maxwell, Library Journal

”Tuhoisa ja itsekeskeinen toimitusjohtaja, feikkipsykologi, ilkeä vanha nainen ja tappaja, jonka tytär on Stoutin potilas; tällaiset kuvaukset ovat kirjan vangitsevinta antia... Kirja on äärettömän kiinnostava ja tarpeellinen lukukokemus. Ostakaa tämä kirja!”

– BookAuthority.com

Martha Stout on kirjoittanut kiehtovan kirjan.

– Lyn Nozfiger, Washington Times

”Sosiopaatti seinän takana käy entistä valaisevammaksi, kun Stout ryhtyy pohtimaan omantunnon olemusta... Mihin johtopäätökseen hän tulee? 'Meidät on kerta kaikkiaan ohjelmoitu tottelemaan auktoriteetteja jopa vastoin omaatuntoamme.'”

– Amy Finch, Boston Phoenix

”En voi olla pitämättä Stoutista. Kirjan, joka ei anna turhan siloteltua kuvaa hallituksemme vehkeilyistä ja jonka otsikossa on sana 'sosiopaatti', on voinut kirjoittaa ainoastaan joku, jolla on rohkeutta.”

– Julie Ostrowski, Metro New York

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.