Lue.fi

Tilaa kirjat suoraan kustantajalta ja lue kiinnostavimmat uutiset

Ylätunniste - oikea reuna

Vapahtajan varamies

Vapahtajan varamies
Kirjailija: Kuosmanen, Juhani Alkuperäisteos: Sidos:Kovakantinen Suomentaja: Julkaisuvuosi:2014 Sivumäärä:368 Kustantaja:Scanria Oy ISBN:978-952-5182-28-6
Hinta:

20,00 

Vapahtajan varamies on vahva kertomus takapajuisesta kylästä, jonka sameana seisovaa vettä hämmentää Jesse, Äiti-Marian hourulassa koulittu poika. Saarnamies Suilakka ja Jumalan sana ravitsevat henkeä, mutta lihan iloista pitää Äiti-Maria huolen. Yhtymäkohtia Pyhään Kirjaan on tai ei, se jää lukijan tulkittavaksi. Voisiko Vapahtaja ottaa uuden tulemisensa näyttämöksi takapajuisen suomalaiskylän? Joisiko uudestisyntynyt Mestari kiljua? Tunnistaisiko häntä kukaan vapahtajaksi? No, ehkä varamieheksi ainakin.

Vapahtajan Varamies ei ole tavanomainen kyläkertomus kylähulluineen ja arkiaskarten kuvailuineen. Se on tarina toden ja epätoden ikuisesta ristiriidasta. Kertomus takapajuisista uskomuksista ja ennakkoluuloista sekä niiden synnyttämästä vihasta.

Päähenkilö-Jessen oudot puheet ja yhtä omituiset teot herättävät ensin ihmetystä ja lopulta vihaa. Jessen sanoin: Ihminen on vain pukeutumaan oppinut apina, ei sen enempää.

Vapahtajan Varamies ei ole tyylilajiltaan helposti luokiteltava kirja. Siinä on realistisia elementtejä, elokuvamaisia kohtauksia, metsäläismystiikkaa ja psykologis-uskonnollisia ulottuvuuksia. Ehkä maaginen realismi olisi tyylilajeista
se, johon kirjaa voisi sovitella.


Lukijoiden arvosteluja:

Miellyttävä lukukokemus ja pidin kirjoittajan karskista kirjoitustyylistä. Kirja oli mukavaa ajanvietettä. Pidin siitä kuinka tarina rakentui kirjan edetessä ja kuinka  kirjassa kuvattiin Vapahtajan elämää Kuopiossa.
- Janne (Kuopio)

Ostoskori

Copyright © Fendore Oy. Kaikki oikeudet pidetään.